instructor auto

Instructor auto Craiu Stefan

INSTRUCTORUL AUTO CRAIU STEFANSCOALA DE SOFERI UNIC GRUP INDEPENDENT VA ASTEAPTA CU CELE MAI TENTANTE OFERTE !
PLECAREA DE PE LOC, FOLOSIREA AMBREIAJULUI

Pentru pornirea de pe loc se procedează cu răbdare, după cum urmează:

1) Ne vom asigura şi vom semnaliza, motorul fiind în funcţiune la ralanti (cca 850 rot/min), se apasă complet pedala ambreiajului.
2) Pentru mers înainte se introduce schimbătorul în treapta 1. Sub nici un motiv nu vom folosi în momentul pornirii, altă treaptă de demultiplicare. În treapta 1, roţile propulsoare aplică forţa de propulsie cea mai mare. Pentru mers înapoi, schimbătorul se introduce în marşarier.
3) Se eliberează frâna de mână.
4) Se apasă pedala de acceleraţie, uşor şi egal, pe toată perioada pornirii. Turaţia motorului în timpul pornirii trebuie sa fie de cca. 2000 rot/min. Nu se va omite niciodată accelerarea înainte de pornire şi pe tot timpul pornirii.
5) Se slăbeşte fără grabă apăsarea pedalei ambreiajului, ridicând piciorul stâng, până ce începe pornirea, după care, piciorul stâng rămâne cu pedala în această poziţie de pornire, undeva la mijlocul cursei pedalei.
6) Se menţine aici pedala ambreiajului un timp (cca 3 secunde), până porneşte autoturismul. Dacă la începutul pornirii de pe loc turaţia tinde să descrească, mai trebuie apăsată puţin pedala de acceleraţie pentru ca turaţia motorului să rămână constantă sau chiar să crească.
7) După ce s-a imprimat autoturismului o mişcare sigură, şi s-a acumulat în scurt timp energie de mişcare, se lasă liberă pedala ambreiajului, fără nici o grabă, iar piciorul stâng se plasează alături, în stânga pedalei. Ridicarea piciorului stâng de pe pedală se face cu grijă, pentru a nu provoca neuniformităţi în deplasarea autoturismului.

Totdeauna, cu un moment înainte de pornirea de pe loc a oricărui model de autoturism, motorul trebuie pregătit să dezvolte putere, deci trebuie apăsată pedala de acceleraţie continuu, tot timpul pornirii pentru ca motorul să nu tindă a se opri, şi nici măcar a-şi micşora turaţia din cauza efortului de pornire.

sus

 

Pedala ambreiajului se foloseşte numai în trei cazuri:

1. La pornirea de pe loc a autoturismului, eliberând progresiv pedala. Se va vedea pornirea .
2. La stăpânirea autoturismului pentru deplasare foarte înceată, maiînceată decât se poate realiza în treapta 1 sau în marşarier, adică în timpul unor manevre pe o suprafaţă în palier, când maneta schimbătorului este în treapta 1 ori în marşarier. Comanda se face, fie prin apăsarea, ori prin eliberarea pedalei, în limite mici, undeva în zona mijlocului cursei pedalei, aşa fel ca deplasarea autoturismului să fie atât de înceată, cât cere realizarea corectă a manevrei .
3. La orice manipulare a manetei schimbătorului, manetă care nu se comandă până ce pedala ambreiajului nu este complet apăsată.
Cum se vede, pentru fiecare scop de folosire, comanda pedalei se face altfel. Pe lângă aceste trei cazuri, să cunoaştem o situaţie atipică. La oprirea din mers cu frâna de serviciu, pedala de acceleraţie nu este apăsată.
Motorul frânează. Înainte de momentul stopării, se apasă complet pedala ambreiajului. Această comandă asigură conducătorul că motorul nu se va opri odată cu autoturismul. Dar, apăsarea pedalei ambreiajului, înainte de frânare sau în cursul frânării este o greşeală care anulează efectul frânei de motor. Precizarea este utilă pentru a nu crede că frânarea sau oprirea sunt condiţionate de apăsarea pedalei ambreiajului, chiar dacă pornirea se comandă obligatoriu, eliberând pedala. Scopul decuplării ambreiajului în situaţia descrisă aici, este, potrivit cu cazul 3, manipularea
manetei schimbătorului care se scoate la punctul mort după oprire. Alt scop este evitarea opririi motorului. Pe drumuri cu aderenţă normală, apăsarea pedalei frânei este comanda frânării. Pentru executarea celei mai importante comenzi de siguranţă este necesară o deprindere adecvată.

Nu este permis:
1. să se folosească pedala ambreiajului în alt scop, decât unul dintre cele menţionate mai sus. Începătorii, fiind în parcurs, şi precipitându-se a rezolva situaţii surpriză, fac eroarea să apese pedala, decuplând ambreiajul, ceea ce
suprimă frâna de motor. Ei consideră că motorul nu trebuie să mai acţioneze către înainte roţile propulsoare, dar pierd din vedere că dacă piciorul drept ar apăsa pedala frânei, ar funcţiona şi frâna de motor. Eroarea devine o
obişnuinţă, periculoasă, naivă care comandă de fapt eliberarea energiei de mişcare şi forţează către înainte autoturismul.
2. Alt scop pentru care nu se permite folosirea ambreiajului este încercarea de a regla viteza cu pedala lui de comandă, când schimbătorul este în una dintre treptele 2, 3, 4, 5, încercare ce ar putea deveni o greşeală gravă ca aceea arătată anterior.
3. Nu este normal să se poziţioneze piciorul stâng pe pedală, gata de acţiune, maiînainte de momentul comandării ambreiajului.
4. Nu este permisă apăsarea pedalei cu piciorul drept
5. Nu este permis a căuta pedala cu privirea.
Conducătorul nu trebuie să creadă că apăsarea pedalei ambreiajului ajută siguranţa deplasării, şi potrivit acestei convingeri greşite, să ţină piciorul stâng la pedală.
Se poate întări afirmaţia de mai sus arătând că autoturismele echipate cu schimbător automat nu au pedala ambreiaj
ului.

 

 
Director web Increase your website traffic with Attracta.com Promovare Site - Top123.ro Weboworld Link Directory
(c) Stefan Craiu-Toate drepturile rezervate-Site realizat de Valentin Mititelu